Koronakriisin puhjetessa kotimaan matkailu lisääntyi ja mökit ja matkailuautojen varauskalenterit olivat täynnä. Mikäli olet jo matkailuauton onnellinen omistaja, olet varmasti huomannut että tänä etätyön aikana olet viettänyt entistä enemmän aikaa matkailuautossasi ja mökillä ja kiinnittänyt enemmän huomiota näiden tilojen viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen.

Matkailuauton sisustaminen on hauskaa, mutta se voi olla myös todella haastavaa. On tärkeää muistaa, ettei pidä kiirehtiä ja tehdä päätöksiä, joita saatat myöhemmin katua. Mitä tulee matkailuautojen sisustamiseen, voit tehdä monia asioita vaikka kyse on pienestä tilasta. Ihan ensimmäinen asia, jotka sinun ehdottomasti tulee tehdä, on päättää, minkä tyyppisen sisustan haluat antaa matkailuautollesi.

On tärkeää tehdä hyvä suunnitelma ennen koristeiden ja sisustustuotteiden ostamista. Sen avulla sinun on helpompi myös päättää, millaisen tapetin tai maalin haluat ja millaiset kompaktit huonekalut sopivat parhaiten tähän tilaan.

Matkailuauton sisustaminen tapetilla?

Matkailuauton sisustaminen tapetilla voi olla hankalaa, mutta se ei missään nimessä ole mahdotonta. Tapetin on oltava riittävän tukevaa ja joustavaa kestämään matkustuselämän ankaruutta, mutta sen on myös näytettävä upealta ja saatava sinut tuntemaan olosi viihtyisäksi ja kotoisaksi kun näet sen. Tapetin valinnassa tulee ottaa myös huomioon Suomen vaihtelevat sääolosuhteet koska matkailuautoon voi kertyä kosteutta lämpötilan vaihteluiden takia.

Kukkatapetit ovat kaunis elementti missä tahansa, mutta ne voivat olla erityisen ihania matkailuautossa eläväisten väriensä ja kutsuvien muotojensa ansiosta. Mitä olisikaan vanha kunnon Volkswagen Kleinbus, jota ei korista kukkatapetit tai kukkaverho? Oikeanlainen tapetti voi auttaa luomaan rauhallisen tunteen muuten niin kiireisessä ja kaoottisessa tilassa.

Matkailuauton sisustamisessa on monia vaiheita, ja ne voivat vaihdella sen mukaan, kuinka paljon aikaa ja rahaa haluat käyttää. Myös matkailuauton sisustamiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja, joten älä pelkää kokeilla erilaisia tyylejä ja etsiä netistä inspiraatiota. Lue täältä mitä Emmi sai aikaan parilla tonnilla.

Näin sisustat helposti!

Tässä on vain muutamia ideoita siitä, kuinka voit sisustaa matkailuautosi kotoisaksi ja itsesi näköiseksi:

  • Käytä seinissä neutraaleja värejä, jotta voit tuoda muita tekstuureja, kuten tapetteja tai mattoja.
  • Ripusta kehystettyä taidetta seinille.
  • Sisusta verhoilla
  • Lisää kukkainen tapetti pehmentääksesi tilaa

Tapetti voi vaurioitua ja alkaa irrota, joten kannattaa miettiä tarkasti, millainen tapetti on kestävä eikä irtoa. Kun alat suunnittelemaan matkailuauton sisustamista ja tapetointia, kannattaa kuitenkin aina selvittää asiantuntijoilta, millainen on hyvä tapetti ja maali ja soveltuuko se matkailuautoon käytettäväksi.