Auto on monen kruisailijan rakkain omaisuus ja autosta halutaankin usein tuunata omannäköinen. Löydät tästä artikkelista vinkkejä, joiden avulla auton tuunaaminen onnistuu helposti ja näppärästi ammattilaisen käsissä. Monenlainen autoharrastus on tällä hetkellä kovin suosittua ja sen pohjalta on mahdollista rakentaa itselle jopa toimiva bisnesidea, jossa pääsee toteuttamaan itseään mielekkäällä tavalla.

[IMAGE=eYanUUfxKZzs.jpg]

Tuunaa autosi koria ja valaisimia

[IMAGE=dvwVePfCPCa6.jpg]

Auton valaisimet ja kori ovat tärkeässä roolissa luotaessa ensimmäistä mielikuvaa autosta. Itse asiassa jo valaisimia tuunaamalla saadaan autoon aivan uudenlaista ilmettä ja voidaan tehdä siitä entistä kiinnostavampi kohde esimerkiksi potentiaalisten ostajaehdokkaiden silmissä. Autoon voi tuoda uutta ilmettä esimerkiksi LED-lisävaloilla, valokaarilla, sivuputkilla tai tuuliohjaimella. Samalla auton ulkoasu kohoaa merkittävällä tavalla.

[IMAGE=bl3BxefOWnc1.jpg]

Jos haluat tehdä autosi etuosasta entistä tyylikkäämmän, kannattaa kokeilla asentaa siihen tyylikäs valokaari. Samalla saat mahdollisuuden asentaa myös lisävaloja. Tyylikkyyden ja lisävalojen asentamismahdollisuuden lisäksi valokaari suojaa autoasi törmäyksiltä. Ostaessasi valokaaria tai -rautoja, kannattaa etukäteen selvittää, onko haluamasi malli EU-hyväksytty. On hyvä tiedostaa, että Suomessa lainsäädäntö asettaa rajat autojen tuunaamiselle.

LED-valoja on saatavilla hyvin laaja valikoima. Monet LED-valoista on räätälöity tiettyihin automalleihin. Voit asentaa valot esimerkiksi autosi korigrillin sisään. Jos sinulla on käytössäsi lava-auto, voit tehdä autostasi poistumisesta ja sisään menemisestä entistä helpompaa asentamalla autoosi sivuputket.

Tuuliohjain auttaa avaamaan auton ikkunat sateella. Tällöin ilmankierrosta tulee entistä parempi. Samalla auton ikkunat eivät enää huurru aivan niin pahasti kuin ilman tuuliohjainta. Autosi konepeltiä ja tuulilasia voit suojella suojalistalla. Jo näinkin pienillä tuunauksilla teet autostasi entistä kestävämmän ja entistä toimivamman menopelin. Suomalaiset ovat autokansaa ja vaikka moni suhtautuukin ilmastoasioihin entistä valveutuneemmin on omasta autosta luopuminen silti suomalaisille yleensä erityisen vaikeaa.

Jos haluat saada hankittua helposti autosi korin ja valaisimien tuunaamiseen tarvittavia tarvikkeita ja osia, kannattaa tutustua näppärään sivustoon osoitteessa https://www.worksystem.fi/ ja tutustua verkkoliikkeen kattavaan tarjontaan. Löydät sivustolta helposti haluamasi osan sivuston näppärän hakukoneen avulla. Ensimmäiseksi sinun tulee valita hakukoneen valikosta valmistaja, kuten Citroën. Tämän jälkeen valitset auton mallin ja koon, esimerkiksi Berlingo, L1. Seuraavaksi sinun tulee valita autosi vuosimalli, esimerkiksi 2020 ja sivuovien tiedot. Sivuovien tiedot kohtaan voit valita esimerkiksi vaihtoehdon sivuovi oikealla. Voit myös jättää edellä mainitut hakukentät täyttämättä ja käyttää vapaahakua. Kun olet täyttänyt hakukoneen hakukentät, on aika painaa hakukoneen vihreää Hae ja näytä vaihtoehdot -nappia. Edellä mainituilla vaihtoehdoilla löytyy esimerkiksi valokaaria ja lisävalosarjoja, joilla saisi Berlingoon aivan uudenlaista ilmettä. Myös hintojen vertailu on helppoa!

Tuunaa kuljettajan ympäristöä

Myös kuljettajan ympäristöä on mahdollista tuunata ja tehdä näin ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Uudet digitaaliset laitteet voivat auttaa kuljettajaa ja jopa vähentämään liikenneonnettomuuksia. Tässä kategoriassa tarjolla on esimerkiksi erilaisia peruutuskameroita, tavaratilan lämmittimiä ja alkolukkoja. Peruutuskamera tekee peruuttamisesta entistä helpompaa ja vähentää peruuttamiseen liittyvää stressiä. Näin auton saa helposti parkkiin myös pienissä ja ahtaissa tiloissa. Näppärän alkolukon avulla voidaan varmistaa, ettei päihtynyt kuljettaja saa autoa liikkeelle. Näin voidaan osaltaan vähentää juopumuksen aiheuttamien liikenneonnettomuuksien riskiä. Alkolukkoja käytetään jo monissa takseissa.