Moni on varmasti jo miettinyt millaisia liikkumisen muotoja tulevaisuus tuo tullessaan. Liikkuvatko kaikki sähköautoilla? Kuljettavatko suuret dronet ihmisiä paikasta toiseen. Liikkuuko kukaan enää fyysisesti vai puetaanko ylle virtuaalikypärä ja hetkessä ollaan lomalla hiekkarannoilla tai shoppailemassa suurkaupungin vilskeessä. Totuus on varmasti jotain nykyhetken ja tieteiselokuvien välimaastosta. On totta, että autoilu tulee dramaattisesti muuttumaan muutamien seuraavien vuosikymmenten aikana. Öljy ja sitä myöden bensiini tulee loppumaan arvioiden mukaan 2060 – luvun loppupuolella, joten vaihtoehtoisia liikkumisen muotoja on senkin takia pakko kehitellä.

Vielä ei kukaan voi varmasti sanoa, että kuljetaanko tulevaisuudessa edes teitä pitkin, vai liikutaanko ilmojen halki. Tieteiselokuvien maailmoissa lennellään mitä mielikuvituksellisimmilla menopeleillä, mutta todellisuus ei varmasti ole niin korkealentoista. Nyt yleistyneet pienet dronet saattavat tulevaisuudessa kehittyä niin, että hieman suuremmalla dronella pystytään kuljettamaan ihmisiä lyhyitä ja miksei hieman pidempiäkin matkoja.

Se on kuitenkin tosiasia, että olipa kulkupeli sitten millainen tahansa, niin se vaatii toimiakseen energiaa. Kun öljyä ei enää ole saatavilla on turvauduttava joko sähköön, tai sitten johonkin uuteen energiamuotoon. Sähkökin pitää kuitenkin tuottaa jollain konstilla, joten ihmiskunta tulee kohtaamaan valtavia haasteita tulevaisuuden energiantuotannon kanssa. Mistä saadaan tuotettua kaikki sähkö autoihin, jos liikumme tulevaisuudessa ainoastaan sähköautoilla? Keksitäänkö jokin ihan uusi energiamuoto, jota ei vielä tänä päivänä ole olemassa? Voihan olla että kun lähestytään vuotta 2100, niin sen ajan ihmiset naureskelevat meidän maailmallemme ja liikkumisemme muodoille.