Yksi maailman tunnetuimmista automerkeistä on japanilainen Toyota. Se on myös yksi arvostetuimmista ja halutuimmista, sillä automerkin luotettavuus on vertaansa vailla. Moni haluaa hankkia Toyotan juuri siksi, että se on vuodesta toiseen vikatilastojen hännillä ja automallit ovat erittäin luotettavia. Vielä muutamia vuosikymmeniä sitten, juuri esimerkiksi Amerikassa, naureskeltiin japanilaisten touhuille autonvalmistuksen parissa. Vallalla oli käsitys, että oikeat kunnon autot tulevat Yhdysvalloista ja japanilaisten touhut jäävät paikalliseksi yritelmäksi. Yllätys olikin varmasti suuri, kun Toyota onnistui vakuuttamaan kuluttajat ympäri maailmaa autojensa luotettavuudella ja hyvillä ominaisuuksilla.

Lisäksi Toyota on pitänyt autojensa hinnat suhteellisen maltillisena. Autolla on hyvä maine ja niin kuin aiemmin todettiin, Toyotat yleensä löytyvät vikatilastojen viimeisiltä sijoilta. Kun Toyotan automallien hintoja vertaa esimerkiksi joihinkin premium – merkkeihin, voi hintaero olla yllättävänkin suuri. Esimerkiksi Mercedes – Benz, Audi ja BMW mielletään premium -merkeiksi, eli hieman paremmiksi laadun ja ajettavuuden suhteen, jolloin myös hinta on korkeampi. Tosiasia kuitenkin on, että Toyota on huomattavasti luotettavampi auto arkikäytössä, ja hinta voi olla jopa puolet halvempi vastaavan kokoisella mallilla.

Toyota on myös ollut kehityksen etulinjassa, kun uusia autojen moottoriteknologioita on kehitetty. Toyotalla saa lähes koko mallistoa hybridimoottorilla ja monia malleja pelkällä sähkömoottorilla. Tämä on ollut kuluttajien mieleen ja nykyisin suurin osa myytävistä Toyotan autoista on juuri hybridejä. Siitä kuluttaja saa selvää rahallista hyötyä, kun ei tarvitse maksaa niin suuria autoveroja, bensiiniä ei kulu niin paljoa, eikä ilmansaasteita synny niin paljon kuin perinteisellä polttomoottoriautolla. Toyota panostaa myös nyt jo vahvasti tulevaisuuden tekniikan kehitykseen, mikä tuntuu monilla muilla autovalmistajilla jäävänä hieman vähemmälle huomiolle. Näyttää siis siltä, että Toyota pitää hyvän markkina-asemansa jatkossakin.