Amerikkalainen autoteollisuus on kärsinyt pahasti nykyisestä autojen kehityksestä. Monet perinteiset autonvalmistajat ovat joutuneet ajamaan alas tuotantoaan, koska uudet mallit eivät ole olleet kuluttajien mieleen. Vielä 1980 – luvulla monet valmistajat tekivät autojaan periaatteella, joka takaisi autoista suurinpia ja tehokkainpia. Nykyisin kuluttajat kuitenkin haluavat autoiltaan ihan erilaisia ominaisuuksia ja autonvalmistajat eivät ole pystyneet vastaamaan tähän muutokseen. Kotimaan markkinoilla menekki on vielä tänäkin päivänä kohtuullisen hyvää monella valmistajalla, kuten Dodge, Chevrolet tai Cadillac, mutta ulkomailla kyseiset merkit eivät ole kovinkaan suosittuja. Amerikkalaista automerkeistä ainoastaan Ford on pystynyt tarjoamaan kuluttajille automalleja, jotka menevät kaupaksi ulkomaillakin, vaikkakin sekin on kärvistellyt huonon menekin kanssa maailmanlaajuisesti.

Yksi syy huonoon menekkiin on varmasti se, että perinteiset jenkkiautot on varustettu suurehkolla moottorilla ja bensiiniin kulutus on myös melko korkea. Tämä kaikki on myrkkyä nykyisillä autojen polttoaineen hinnoilla sekä päästövaatimuksilla ja autoveroilla. Vaikka auton hankkiminen voisi olla suhteellisen edullista, voi auton käytöstä aiheutua huomattavan suuret kustannukset. Tarjolla on monia eurooppalaisia tai japanilaisia automalleja, joissa auton kulutus sekä ympäristöasiat on huomioitu paljon paremmin.

Aika siis näyttää onko amerikkalaisilla autoilla tulevaisuutta muualla kuin kotimaassaan. Ainakin monen autonvalmistajan on uudistuttava nopeasti, mikäli halukkuutta maailmanvalloitukseen on. Myös hybridi- sekä sähköautot tekevät kovasti tuloaan maailmanmarkkinoille, eivätkä amerikkalaiset autot ole kovinkaan tunnettuja näiden mallien kehittelemisestä.