Kun puhutaan eurooppalaisista automerkeistä, tarkoitetaan monesti saksalaisia automerkkejä. Saksassa onkin monia maailman johtavia autonvalmistajia, kuten esimerkiksi Mercedes – Benz, BMW ja Volkswagen. Euroopassa on myös muutamia muita autovalmistajia, jotka monesti unohtuvat, kun mietitään eurooppalaisia autoja.

Ranskalaiset Peugeotin, Citroenin ja Renaultin varmasti moni tunnistaa ja tietää. Automallit ovat yleensä suhteellisen edullisia, mutta monet automallit ovat kärsineet luotettavuusongelmista. Suhteellisen uusiinkin autoihin voi iskeä vikoja, joka on karkoittanut osan kuluttajista. Ranskalaiset automallit yleensä loistavat muotoilullaan, mutta vikojen takia jotkut automallit eivät ole kovinkaan haluttuja.

Seat on perinteinen espanjalainen autonvalmistaja. Vielä muutamia vuosia sitten, Seatin markkinat olivat lähinnä Välimeren alueella, ja kuluttajat eivät olleet löytäneet automerkkiä kovinkaan hyvin täällä hieman pohjoisemmassa. Tosiasia oli myös se, että niinkuin ranskalaiset autonvalmistajat, kärsi myös Seat vioista ja automalleja ei pidettykään kovin pitkäikäisinä. Tilanne on kuitenkin muuttunut muutaman viimeisen vuoden aikana, sillä saksalainen automahti Volkswagen hankki Seatin omistukseensa ja alkoi käyttää monia omia osiaan myös Seatissa. Tämä oli kuluttajille signaali, että autojen laatu paranee ja niinpä Seat onkin elänyt uutta tulemista myös täällä pohjolassa.

Ruotsista tulee myös yksi maailman tunnetuimmista automerkeistä, Volvo. Merkkiin liitetään yleensä luotettavuus ja turvallisuus, ja Volvo panostaakin huimia kehitysrahoja nimenomaan turvallisuuteen. Monia uusia teknologioita turvallisuuden saralla tulee juuri uusiin Volvoihin ja pian muutkin autonvalmistajat tuovat markkinoille samankaltaisia ratkaisuja.