Myös Dodge on yksi legendaarisimmista amerikkalaista automerkeistä. Dodgen tunnetuin muskeliauto on varmasti Challenger, jota valmistettiin vuosina 1970 – 1974 sekä nyt uudelleen vuodesta 2008 eteenpäin. Vanhat mallit ovat erittäin haluttuja monien autoharrastajien keskuudessa. Kyseinen automalli on esiintynyt myös monissa elokuvissa, joka on vain lisännyt automallin kiinnostusta. Challenger on ehta amerikkalainen muskeliauto valtavalla moottorilla ja teholuvuilla. Yleisin moottorivaihtoehto on V8, josta on parhaimmillaan otettu irti jopa 425 hevosvoimaa 7 litran moottorissa. Tarjolla on myös hieman maltillisempia moottorivaihtoehtoja, muun muassa V6 moottori hieman yli sadan hevosvoiman teholla. Tämä onkin selkeästi arkikäyttöön suunnattu vaihtoehto ja monet ovatkin kritisoineet kyseistä mallia siitä, että moottori ei sovellu auton henkeen. Auto kuitenkin on urheilullinen auto ja nykyinenkin malli henkii vanhan ajan meininkiä, ja pieni teholukema ei sovellu siihen yhtään.

Dodgella on myös yksi toinen kansansuosikki, nimittäin valtava pickup-malli Dodge Ram. Tämä on yksi suosituimmista automalleista Amerikan markkinoilla. Kyseessä on viisipaikkainen ja neliovinen auto, jossa on lisänä suuri lava tavaroiden kuljetusta varten. Auto on myös korkeampi kuin monet muut automallit, ja kuljettajalla onkin mukava olo, kun saa istua huomattavasti korkeammalla kuin muu liikenne. Esimerkiksi Suomessa pickup-malleja näkee selvästi harvemmin kuin vaikkapa Amerikassa.

Dodgella on myös yksi tunnettu malli, joka on suunnattu enemmän arkikäyttöön ja se on Charger. Kyseessä on malli jota on valmistettu useammassa ajanjaksossa aina 1960 – luvulta saakka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>