Chevrolet on yksi legendaarisimmista amerikkalaisista automerkeistä. Moni on varmasti nähnyt eri vuosikymmenten muskeliautoja varustettuna Chevroletin logolla. Merkin kulta-ajat ajoittuvat samaan aikaan muunkin Amerikan autoteollisuuden kukoistaessa erityisesti 1970- ja 1980 – luvuilla. Chevrolet toi markkinoilla useita suurella moottorilla varustettuja urheiluautoja, jotka tuntuivat olevan sen aikakauden kuluttajien mieleen. Jokainen halusi palan amerikkalaista unelmaa ja vapautta, ja mikäpä sitä symboloisi paremmin kuin aito muskeliauto. Chevroletin tunnetuin malli on varmasti Corvette, jota valmistetaan vieläkin. Tämä jenkkiauton ruumiillistuma näki päivänvalon vuonna 1953, kun ensimmäisen sukupolven Corvette tuotiin markkinoille. Myynti räjähti nousuun ja 1980 – luvulle tultaessa, se oli yksi myydyimmistä, tunnetuimmista ja halutuimmista automalleista.

Corvettea tuotetaan vielä nykyäänkin, mutta pienemmälle kuluttajaryhmälle. Autolle on erityisesti Yhdysvalloissa vielä omat markkinansa, mutta Euroopan markkinoilla auto alkaa olla harvinaisempi. Euroopan tiukat päästövaatimukset, sekä bensan hinta ovat vaikuttaneet siihen, että amerikanrautoja näkee entistä harvemmin Euroopan teillä. Chevrolet on toki reagoinut muutokseen pienentämällä autojensa moottoreita, ja tuomalla markkinoille hieman maltillisemman kokoisia moottoreita, jopa urheiluautoihin. Tämä ei kuitenkaan ole ollut riittävä muutos ja niinpä esimerkiksi Corvetten myynti keskittyy nykyisin vain rajatulle kuluttajaryhmälle.

Toinen tunnettu Chevroletin automalli on Camaro. Sekin edustaa perinteistä amerikkalaista muskeliautoa, isolla moottorilla ja hevosvoimilla. Moottorin kokona oli yleensä V8, samoin kuin Corvettessakin, mutta saatavilla oli myös hieman maltillisemman kokoinen 6 – sylinterinen moottori. Autoa valmistettiin vuosina 1967 – 2002 ja nyt uudelleen vuodesta 2010 lähtien.

Vielä yksi tunnettu Chevroletin malli on Chevrolet Impala. Monelle tulee mieleen vanhat amerikkalaiset 50 – luvun elokuvat, jolloin suosituimmat Impalan mallit valmistettiinkin. Siinä missä Corvette ja Camaro olivat ja ovat perinteisiä muskeliautoja, on Impala hieman sivistyneempi malli. Erityisesti 1950- ja 1960 – luvun Impalat ovat varsinaisia taideteoksia takasiipineen. Tämä automalli soveltui kaupungilla kruisailuun tai pitkän matkan taittamiseen, eikä tarkoitus ollutkaan päästä mahdollisimman nopeasti. Automallia valmistettiin aina vuoteen 2011 saakka, mutta kaikista suosituimmat mallit ovat juuri noita 50- ja 60 – luvun autoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>